Честит Ден на Независимостта на Република България! Нека днес празнуваме не

...
Честит Ден на Независимостта на Република България! Нека днес празнуваме не
Коментари Харесай

Арх. Пламен Мирянов: Нека бъдем независими за греха, зависими за молитвата, освободени от лъжата

Честит Ден на Независимостта на Република България!

 

Нека през днешния ден честваме освен нашата национална самостоятелност, само че и се възрадваме за нашето достолепие да бъдем спечелили с Христа, посредством Който сме освободени от прегрешението и гибелта.

 

Това написа родолюбивият юноша и създател на благотворителната фондация " Нашият дом е България " арх. Пламен Мирянов точно на 22 септември, Ден на Независимостта.

 

Нека бъдем самостоятелни за прегрешението, подвластни за молитвата, освободени от лъжата, победили отчаянието, взели щита на вярата и упованието в Господа, шлема на спасението и меча на Божието Слово, прогонили злобата, въздигнали високо Любовта, развързали веригите на пристрастеностите, облекли бронята на правдата, пояса на достойнството и ризата на състраданието, милосърдието, кростостта и благостта!

С една дума облекли се в Христа!, приканва още Мирянов.

 

По случай днешния народен празник фондация " Нашият дом е България " по концепция на арх. Мирянов организира православен концерт в древен храм “Света София ” по случай Деня на Независимостта.

 

Изявата под мотото " С Нами Бог " е планувана за 22-ри септември от 18:00.

 

Участие ще вземат: Детски църковен хор “Свети Серафим Софийски ”, Младежка хорова шапка при НМУ “Любомир Пипков ”, Смесен хор при древен храм “Света София - Премъдрост Божия ”.

 

В концерта ще взе участие и арх. Пламен Мирянов, иподякон и идеолог на " Нашият дом е България ".

 

Входът е свободен!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР